test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopideeën van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


12 juni 2019

Gas- en rempedaal voor computerspelletjes

Zelf gas- en rempedalen maken voor een (space) race game in Scratch in niet zo ingewikkeld. Het "geheime" ingrediënt: schuursponsjes.

Eerder maakte ik al een gaspedaal met karton, heel dun hout en tape, dit keer heb ik dik hout (gratis gekregen als resthout bij een doe-het-zelf-zaak) gebruikt. Voordeel daarvan is dat je er scharnieren in kunt schroeven, wat het duurzaam maakt (lees: waardoor het minder snel stuk gaat).

Bovendien is het hout zo zwaar dat je het gaspedaal aan de voorkant niet dicht hoeft te maken. Het leuke daarvan is dat je eenvoudig aan kinderen kunt uitleggen hoe het werkt door het voetpedaal "open te klappen".

Het gaspedaal is aan te sluiten op een computerspelletje gemaakt in Scratch via Makey Makey of de micro:bit. Beide kunnen "meten" of er een stroomkring gesloten wordt. Dat gebeurt als je op het voetpedaal drukt.

In deze video kun je stap voor stap zien hoe je zulke voetpedalen kunt maken.