test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopideeën van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


21 juni 2015

Knutsel zelf een gaspedaal in elkaar

Wil je meer doen met schuursponsjes, splitpennen, wat elektriciteitsdraad en karton, dan vind je dit project misschien ook interessant:


* Bovenstaand spel is een eenvoudige versie van het klassieke spel PONG dat ik heb gemaakt om aan een Makey Makey te koppelen. Het is bedoeld voor twee spelers met ieder een eigen "controller" van papier, schuursponsjes, splitpennen, elektriciteitsdraad en een stukje hout.

* Zie foto's in het project voor een idee hoe je een soort spelconsolers kunt maken met deze eenvoudige materialen.

* Koppel de ene zelf gemaakte controller op je Makey Makey aan de pijltjes omlaag en omhoog en de andere aan de pijltjes naar links en naar rechts.

* Zonder Makey Makey kan de ene speler de pijltjes-toetsen (omhoog en omlaag) gebruiken en de andere speler de W- en de S-toets. Zo kun je het ook met twee spelers spelen.

* Verder kun je in dit project foto's zien van de allereerste spelcomputers waar je PONG op kon spelen, eerst alleen in speelhallen en cafés, later ook thuis met een zwart-wit-tv.

PONG was het allereerste succesvolle commerciële computerspel dat vanaf 1972 werd gespeeld in cafés en in speelhallen waar tot dan toe vooral mechanische flipperkasten stonden. Voor het spel gebruikten de makers van het bedrijf Atari een zwart-wit tv in een houten kast met voor elke speler een draaiknop. In de testversie zat een melkpak om muntjes in op te vangen.

Credits muziek: Kevin MacLeod

Credits foto's: * Chris Rand (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons * http://st.blinkenarea.org/pong.mythos/