test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopideeën van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


4 oktober 2019

Programmeer je eigen lichtshow

Met RGB-LEDs in een infinity mirror en een micro:bit kun je een mooie lichtshow maken.



Vorig jaar kocht ik net na Kerst een infinity mirror in de uitverkoop bij het Kruidvat. Standaard zitten daar witte ledjes in. Ik heb ze vervangen door 38 programmeerbare RGB-ledjes.

Het resultaat is spectaculairder dan ik had verwacht, zoals te zien in onderstaand filmpje.




Een infinity mirror bestaat uit twee spiegels. De eerste, aan de voorkant, laat licht door én spiegelt het beeld dat erachter zit. De tweede spiegel is een normale spiegel die al het licht weerkaatst.



In de infinity mirror van het Kruidvat zat de achterste spiegel met lijm vast. Die was er met een mesje redelijk makkelijk uit te halen. Daarna zag je een LED-strip op de wand zitten. Die heb ik vervangen en daarna de spiegel weer teruggeplaatst.




Het idee om een programmeerbare infinity mirror te maken komt van Pauline Maas. Zij heeft er eentje gemaakt met een 3D-printer. Zie dit micro:bit 101-filmpje voor meer info.

Pauline, bedankt voor het leuke idee!