test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopideeën van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


12 september 2019

Herbruikbare houten houder voor de micro:bit

Met hout kun je een eenvoudige houder maken voor de micro:bit én de batterij. Met splitpennen kun je deze houder vervolgens op van alles vastmaken.



Op de foto hierboven zie je een vlinder, een 'Halloween-pompoen' en een schildpad: alle drie gemaakt van karton van een mueslipak. Door de houten houder met micro:bit erop vast te zetten, kun je snel een geinige controller maken voor een spel in Scratch.



Voor de houder heb je slechts een paar stukjes hout nodig, twee elastiekjes, wat spijkers, vier splitpennen en een sticker om de spijkers mee af te dekken, zodat de micro:bit niet beschadigt als je die erop bevestigt. Let op dat je het elastiek er niet te strak omheen doet.

Dit is een leuke manier om de tiltsensor van de micro:bit te gebruiken. Die kan namelijk aan Scratch doorgeven hoe schuin de micro:bit hangt en in welke richting.

Die informatie gebruikt mijn Scratch-spel om de vlinder en de pompoen over het scherm te laten bewegen, zoals te zien in onderstaand filmpje. In dat filmpje kun je ook zien hoe ik de houder heb gemaakt.





De spellen die je in het filmpje ziet, kun je vinden op mijn Scratch-account @juf-Pinky:

Het vlinderspel: https://scratch.mit.edu/projects/328245727/

Het spokenvangspel: https://scratch.mit.edu/projects/328053498/

Veel plezier ermee als je zelf ook houders gaat maken. Als je nog vragen hebt, kun je me bereiken via PinkyPepper.Scratch @ gmail.com.