test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopideeën van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


2 juli 2018

Mini-werkstukken, gemaakt met Scratch

Geen stap-voor-stap-aanwijzingen volgen, maar met een grote open opdracht aan de slag. Sommige kinderen konden daar onverwacht goed mee uit de voeten.

Afgelopen maanden heb ik leerlingen uit groep 7 en 8 een open opdracht gegeven: maak een informatief werkstuk met Scratch over een zelfgekozen onderwerp. Sommigen vonden dat heel lastig, anderen deden het verrassend goed.

De meeste leerlingen hebben er alleen zes à zeven uur op school aan gewerkt, verdeeld over lessen van een uur. Sommigen hebben er thuis flink wat extra uurtjes in gestoken. Hieronder een kleine selectie van de gemaakte Scratch-werkstukken:Rakkie Takkie, gemaakt door @moekaroe. Let op: als je een tekstballonnetje gelezen hebt, moet je op de linkermuisknop klikken om verder te gaan in het verhaal.Werkstuk over Piet Hein, gemaakt door @vargcity123. Als de landkaart in beeld komt, klik dan op Caribië. Dan gaat het project weer verder. Veel van de informatie komt uit het verhaal van Peter Smit over Piet Hein in het boek "Hollandse Helden".Werkstuk over tennis, gemaakt door Lukas.Werkstuk over Gaudi, gemaakt door Karlijn.Werkstuk over China, gemaakt door @ J1np3ngzh0u.Werkstuk over katten, gemaakt door @octopusje001.