test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopideeën van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


21 juli 2018

Getting Unstuck

21 korte, open opdrachten, zoals gebruik de penblokken van Scratch om een patroon op het scherm te laten verschijnen, die iedereen op zijn eigen niveau kan uitvoeren. In combinatie met een website met tips wat je kunt doen als je vastloopt. Dat is in het kort Getting Unstuck, georganiseerd door de Harvard Graduate School of Education.

Getting Unstuck wordt georganiseerd voor docenten om in de vakantie meer over Scratch te leren door er zelf flink mee aan de slag te gaan. Eigenlijk moet je 21 dagen lang, elke dag een opdracht en dus een Scratch-project maken. Dat lukt me niet. Maar ik heb wel een aantal keer mee gedaan en het is heel leuk om 's morgens een opdracht te krijgen met als uitdaging om voor het eind van de dag je project klaar te hebben. En dan te bekijken wat andere deelnemers gemaakt hebben.

Voor elke opdracht is er een studio gemaakt, waarin je kunt zien wat voor verschillende type projecten er allemaal mogelijk zijn. Oftewel, hoe verschillende mensen iets anders bedacht hebben bij dezelfde opdracht. De organisatoren willen hiermee wat ze noemen "creative computing" in het klaslokaal stimuleren.

Ik heb zelf al veel leuke nieuwe ideeën voor opdrachten voor kinderen opgedaan. Wil je zelf de opdrachten en de gemaakte projecten bekijken? Hier vind je alle opdrachten op een rij.

Credit voor de tekeningen:
Harvard Graduate School of Education