test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopidee├źn van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


17 mei 2018

Spellen maken met de micro:bit

Afgelopen maanden heb ik groep 8-leerlingen van de school van mijn dochter kennis laten maken met programmeren met de micro:bit, samen met enkele andere ouders.

We verzorgden samen vier techniekmiddagen waar dertig leerlingen aan meededen. Na twee introductielessen hebben de leerlingen zelf spellen voor de micro:bit gemaakt.

Er zijn zwaardgevechtspellen gemaakt met mooie schilden, er zijn flipperkastjes gemaakt en doolhofspellen. En er is een knikkerspel gemaakt.

Hieronder wat foto's en een filmpje. Eerst zie je wat foto's van de spellen in wording, daarna van het uiteindelijke resultaat.Knikkerspel

Twee leerlingen hebben een leuk eigen spelidee voor de micro:bit bedacht. De anderen hebben een idee van mij op hun eigen manier uitgewerkt, waarbij twee leerlingen voor mijn doolhofspel een beter detectiemethode bedachten. Schilden maken en met gekleurd tape en kopertape versieren was ook een idee van de leerlingen zelf.

Van het eigen spel van Sevi en Iris heb ik een filmpje voor mijn YouTube-kanaal gemaakt:

Spellen groep 8b

Update 28 juni 2018

Inmiddels zijn ook de leerlingen van groep 8b hard aan de slag geweest om hun eigen micro:bit-spellen te maken. Hieronder wat foto's van het resultaat.

Het voetbalspel was een eigen idee van de leerlingen en is door drie meiden gemaakt. Verder zijn er twee mooie bordspellen gemaakt, met echte gevangenissen, twee flipperkastjes, een aantal boogschietspellen en een reactiespel.

In onderstaand filmpje kun je wat meer foto's van het voetbalspel zien, en een overzicht van de andere spellen die gemaakt zijn door groep 8-leerlingen.