test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopidee├źn van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


12 september 2016

Minecraft en meer: 3D-tekeningen maken in Scratch

                .

Hallo allemaal,

hieronder vind je een les over het maken van 3D-tekeningen in Scratch. Geen les voor beginners, maar voor leerlingen die al wat ervaring hebben met Scratch. Zij kunnen hier veel creativiteit in kwijt.

In onderstaand project kun je zien wat voor leuke 3D-tekeningen je kunt maken met relatief eenvoudige Scratch-code. Klik eerst op de groene vlag en beweeg daarna met je muis om de tekening heen. Je kunt zo het 3D-figuur van verschillende kanten bekijken.

Rechtsboven kun je het bolletje steeds iets verschuiven als je de volgende tekening wilt zien.

Hier de link naar het project op de website van Scratch: https://scratch.mit.edu/projects/103170852/.

Klik op "Bekijk van binnen" om alle code en gebruikte uiterlijken te zien.

Andere Scratchers hebben ook mooie projecten gemaakt met deze techniek. Zulke projecten verzamel ik ter inspiratie in deze studio vol met 3D-projecten

Als je deze les zelf wilt uitproberen, kun je me mailen (PinkyPepper.Scratch apenstaartje gmail.com). Dan stuur ik je een pdf (alleen bestemd voor eigen gebruik). Graag hoor ik dan of er onduidelijkheden in de opdracht zitten en of de leerlingen de les leuk vonden.

Groetjes van Martine