test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopideeën van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


23 maart 2023

Keukenrolrobotjes maken op het Conservatorium van Amsterdam

Voor conservatoriumstudenten van de opleiding tot muziekdocent mocht ik een workshop met de micro:bit verzorgen. Muziek en micro:bit bleek weer eens een goede combinatie.

Na eerst een uurtje muziekprojectjes gemaakt te hebben met de verschillende muziekcodeblokken in MakeCode, gingen de studenten aan de slag met het maken en programmeren van een keukenrolrobotje dat kan playbacken. Ze brachten zelfs dino's tot leven...



De robotjes kunnen redelijk goed playbacken, zoals je in de video kunt zien. Daarvoor gebruik je de microfoon van de micro:bit. Die kan detecteren hoe hard het geluid is dat je maakt met je stem. En daar laat je dan een servomotortje op reageren.

De micro:bit is zo geprogrammeerd dat de bek helemaal open gaat bij een hard geluid en dicht blijft bij weinig tot geen geluid. En daar tussenin beweegt die op basis van het volume. Dit kun je redelijk eenvoudig programmeren met MakeCode voor de micro:bit.