test

test

ROBOTICA, GAMES, ANIMATIES, KUNST EN MEER!


Leer op een leuke en creatieve manier programmeren met Scratch en Lego WeDo, de mBot, de BBC micro:bit en Makey Makey!

Op deze blog vind je lesmateriaal en workshopideeën van PinkyPepper, alias Martine Segers. Zij is ook in te huren voor het maken van lesmateriaal op maat en het geven van workshops in Den Haag en omgeving.


22 mei 2015

Draaiend doolhof - beginnersles


Hallo allemaal,

hieronder een door mijzelf gemaakte opdracht voor een draaiend doolhof die inmiddels door een tiental kinderen is gemaakt.

Het bleek handig te zijn als kinderen al wat weten over het middelpunt en het draaipunt van een sprite in Scratch als ze met deze les aan de slag gaan. Daarvoor heb ik twee demonstratieprojectjes gemaakt die te vinden zijn op de Scratch-website. Het is handig als de kinderen die van te voren bekijken.

Spelen met het middelpunt

Spelen met het draaipunt

Wil je een pdf-je, dan kun je me mailen. Ik ben bereikbaar via PinkyPepper.Scratch apenstaartje gmail.com. Feedback is welkom!

Hieronder kun je eerst het spel spelen als je op het groene vlaggetje drukt en daaronder vind je de bijbehorende les. Gebruik de pijltjestoetsen om de blauwe bal naar de roze toe te brengen, zonder de zwarte lijnen en blokjes te raken. Kun je alle vier de levels voltooien met slechts drie levens? Succes!

Groetjes van Martine